Selecteer een pagina

Voogdij kind bij scheiding

De regeling van de voogdij van uw kind bij een scheiding roept heel wat vragen op. Het is voor u en uw ex-partner belangrijk dat jullie een goede oplossing vinden in het belang van het kind voor de ouderschapsregeling en de voogdij. Daarom is het goed dat u uw vragen en ervaringen te delen met anderen, binnen het forum van ScheidingsWinkel.

Wat gebeurt er met de voogdij van uw kind bij een scheiding?

In principe hebben beide partners het ouderlijke gezag. De voogdij gaat dus naar iemand anders als de beide ouders door omstandigheden niet meer voor het kind kunnen zorgen of er niet meer zijn. Bij een scheiding kiest u samen met uw ex-partner wie de voogdij krijgt over uw kind. Dit laat u opnemen in het testament. Anders bepaalt een rechter over de voogdij.

Ontvang een professioneel advies

Er zijn heel wat vragen als u kinderen heeft en gaat scheiden. Daarom is het belangrijk dat u en uw ex-partner duidelijkheid krijgen over wat jullie te wachten staat. Door middel van mediation stellen jullie een duidelijk ouderschapsplan op en maken jullie eventueel beslissingen over de voogdij van uw kind bij de scheiding. Heeft u vragen over het opstellen van een ouderschapsplan of de voogdij? Stel dan al uw vragen in het forum! Of deel de ervaringen en de verhalen met anderen.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.