Selecteer een pagina

Wat kost een mediator

Wat kost een mediator als u gaat scheiden? Hoelang duurt de scheidingsprocedure? Dit zijn normale vragen als u gaat scheiden. U wilt dan ook een correct antwoord op uw vragen. Stel daarom uw vragen op het forum van ScheidingsWinkel en lees de verhalen en ervaringen van anderen.

Wat kost een mediator voor een scheiding?

De scheidingskosten lopen zeer uiteen als u kiest voor een mediator bij uw scheiding. In principe gelden er vrije tarieven, dus het loont de moeite om ervaringen en tips van anderen te bekijken op het forum. Deze kosten bevatten de volgende zaken:

  • De advocaat die functioneert als bemiddelaar
  • Subsidie aanvraag voor de kosten van de mediation
  • Opstellen en wijzigen van de scheidingsconvenant
  • Correspondentie, gespreksvoering
  • Berekeningen over de alimentatie, woning of verdeling
  • Verdeling van eigendom, goederen en rekeningen
  • Procedure via de rechtbank, dit betreft het griffierecht

Verspreid de kosten van uw scheiding

Wat kost een mediator en hoe betaalt u deze? De kosten van een scheiding met een mediator liggen laag, als u hiervoor een subsidie voor kunt ontvangen. Kijk op https://www.rechtsbijstand.nl/ om te zien of u daarvoor in aanmerking komt. Verder moet u met de jurist, advocaat of mediator onderhandelen, om te kunnen betalen in termijnen. Vaak kost dat extra geld.

Stel uw vragen over de scheiding

Wat kost een mediator? Hoe dient u de goederen te verdelen? Wanneer is het huwelijk officieel ontbonden? Voor al deze vragen kunt u terecht op dit forum. Hier leest u de vragen van lotgenoten en kunt u ook zelf een vraag insturen. Deze wordt dan beantwoord door juristen en mediators. Ook kunt u hier een gesprek starten met mensen met gelijke ervaringen.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.