Selecteer een pagina

Geld

Een scheiding gaat gepaard met financiële gevolgen, zoals de verdeling van het geld. Het betekent namelijk bijna altijd dat u minder te besteden heeft. Daarom is financieel rondkomen na een scheiding vaak moeilijk en moeten er samen met uw ex-partner duidelijke afspraken gemaakt worden. U doet er dan ook verstandig aan om u hier goed over in te lezen.

De rol van geld bij een scheiding

Bij een scheiding breekt uiteindelijk het moment aan waarbij u het over geldzaken moet hebben, want ook dit moet verdeeld worden. Denk bijvoorbeeld aan de gezamenlijke spaarrekening, het meubilair dat u samen heeft gekocht of de woning waar jullie samen in hebben geïnvesteerd. Daarnaast krijgt u ook te maken met nieuwe kosten, zoals de onderhoudsplicht. Hoeveel heeft uw ex-partner nodig om rond te komen? Wanneer jullie samen kinderen hebben, dan komt daar de alimentatieplicht ook nog bij. Daarbij zal u bijvoorbeeld, wanneer dat nodig is, de rechtbank ook moeten betalen om de scheiding in behandeling te nemen. Kortom, geld speelt een zeer prominente rol binnen een scheiding. Wees daar dan ook goed op voorbereid.

Meer weten over scheiden en geld?

Bij ScheidingsWinkel helpen wij u graag met de geldvragen die u heeft bij een scheiding. Lees op onze website wat een scheiding of een mediator gemiddeld kost. Stel anoniem uw vraag op ons forum of bekijk de antwoorden op andermans vragen. Zo maakt u de financiële gevolgen van uw scheiding een stuk overzichtelijker.

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen