Selecteer een pagina

Partneralimentatie verplicht of niet

Vraagt u zich af of partneralimentatie verplicht is of niet? Dat komt u eenvoudig te weten bij ScheidingsWinkel. Via dit forum krijgt u antwoord op alle vragen over de echtscheidingsprocedure en de verplichting om alimentatie te betalen.

Partneralimentatie, is dat verplicht of niet?

Partneralimentatie is verplicht als de inkomsten van uw partner te laag liggen om te voorzien in het levensonderhoud. Hierbij wordt er rekening gehouden met de levensstandaard tijdens het huwelijk. In de meeste gevallen is het niet de vrouw die verplicht is om partneralimentatie te betalen. Om het bedrag te bepalen wordt er gekeken naar de financiële situaties van beide partners. Daarbij is het mogelijk dat er ook alimentatie betaald wordt voor de eventuele kinderen. Een jurist kan voor u de alimentatie berekenen. Dit kan overigens ook via het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen.

Stel al uw vragen aan specialisten

Wilt u weten of u al dan niet verplicht bent om partneralimentatie te betalen? Of heeft u een andere vraag over scheiden? Dan stelt u deze op ons forum. Hier geven we een duidelijk antwoord op uw vragen. U krijgt altijd snel een antwoord en zo start u goed voorbereid aan de scheidingsprocedure. Bovendien kunt u in gesprek gaan met mensen die in dezelfde situatie verkeren. Bekijk hier ook een video over in hoeverre de partneralimentatie komt te vervallen, als u kiest voor co-ouderschap.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.