Selecteer een pagina

Alimentatie

Na een echtscheiding zal er in veel gevallen sprake zijn van het betalen van een alimentatie. Dit is een bijdrage die u betaalt aan uw ex-partner, zodat deze nog genoeg inkomsten heeft om van te leven. U draagt met het betalen van een alimentatie bij aan het levensonderhoud van uw partner, maar ook kan dit bedoeld zijn voor de opvoeding en verzorging van uw kinderen.

Alimentatie na een echtscheiding

Het betalen van alimentatie, hoe werkt dat nu precies? In principe bent u uw ex-partner verplicht om alimentatie te betalen, wanneer hij of zij niet voldoende inkomsten heeft voor zijn of haar levensonderhoud. Dit heet ook wel partneralimentatie. Bij kinderalimentatie gaat het om wat uw rechten en plichten zijn met betrekking tot de kosten van de kinderen. Het is begrijpelijk dat, wanneer u zich in deze situatie bevindt, u graag meer informatie zou willen ontvangen. Bij ScheidingsWinkel helpen wij u graag om deze lastige periode en stukje gemakkelijker te maken.

Stel de vragen die u heeft

Gedurende uw scheiding komen er een hoop vragen naar boven. Daar bent u niet de enige in. Op het forum van ScheidingsWinkel is er de ruimte om al uw vragen te stellen. Veel mensen zijn u al voor gegaan en hun vragen en antwoorden vindt u gemakkelijk bij ons terug. Zoals het antwoord op de vraag hoeveel alimentatie u eigenlijk kunt krijgen. Staat uw vraag hier niet tussen? Dan heeft u bij ons de mogelijkheid om uw vraag anoniem en gratis te stellen. U zal antwoord krijgen van een jurist die u van een duidelijk antwoord voorziet.

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan een vraag welke gratis zal worden beantwoordt!

Persoonlijk antwoord
Door advocaten en juristen
Zonder kosten
Vrouw voor vragen