Selecteer een pagina

Pensioen bij scheiding

Wat gebeurt er met uw pensioen bij een scheiding? Een antwoord op uw vraag krijgt u bij ScheidingsWinkel. We beschikken over een forum waar u terecht kan voor een uitgebreid antwoord op uw vragen. Lotgenoten, maar ook specialisten kunnen u verder helpen.

Wat gebeurt er met uw pensioen bij een scheiding?

U en uw ex-partner hebben mogelijk recht op de helft van het ouderdomspensioen na de scheiding. Hierbij is het belangrijk om het pensioenfonds op de hoogte te stellen van uw scheiding. Dit doet u via een meldingsformulier dat beide partners ondertekenen. Hierbij zijn er verschillende manieren van pensioensregeling tussen ex-partners, afhankelijk van uw situatie. Voor hulp en advies over uw pensioen na een scheiding kunt u op dit forum antwoorden vinden.

Stel uw vragen over alle aspecten van een scheiding

Er zijn heel wat vragen als u en uw partner beslissen om over te gaan tot een scheiding. Daarbij is het belangrijk om na te denken over jullie toekomst. Stel daarom uw vragen over pensioen en alimentatie bij een scheiding, zodat jullie tot een duurzame oplossing komen. Dit doet u eenvoudig op ons forum. U krijgt correct antwoord door een specialist op uw vragen. Daarbij is het ook mogelijk om vragen te stellen aan lotgenoten. Bekijk hier ook een video over pensioen en scheiden.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.