Selecteer een pagina

Pensioen

De verdeling van een pensioen bij een echtscheiding is een belangrijk onderdeel wat met aandacht behandeld moet worden. Samen hebben jullie namelijk pensioen opgebouwd tijdens het geregistreerd partnerschap of het huwelijk en daarom hebben jullie beide recht op de helft van dat pensioen. Wij van ScheidingsWinkel leggen u graag uit hoe deze verdeling in zijn werk gaat.

De verdeling van het pensioen bij een scheiding

Vaak is er maar weinig interesse als er ingewikkelde onderwerpen besproken moeten worden bij een echtscheiding, zoals het verdelen van het pensioen. Om niet met lege handen te staan, is het echter van belang u te verdiepen in de mogelijke opties. De meest gebruikte optie is die van de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding. Hierbij krijgt de ex-partner de helft van het ouderdomspensioen dat tijdens het huwelijk is opgebouwd. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf het verdelingspercentage te kiezen of het af te handelen middels een onderlinge verrekening van de pensioenrechten.

Beschik over de informatie die u nodig heeft

Voor hulp en advies over de pensioenverdeling na een scheiding, het regelen van echtscheidingen en advies bij een huwelijkscrisis kunt u rekenen op ons forum. Hier hebben wij alle antwoorden voor u over dit onderwerp gebundeld op één plek. Staat uw vraag hier niet tussen? Dan is er de mogelijkheid om uw vraag via het forum gratis en anoniem te stellen aan een jurist. Heeft u relatieproblemen of ligt er een echtscheiding op de loer? Dan geven wij u graag met de informatie die u nodig heeft.

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Meer weten? Bekijk meer pagina’s hieronder!