Selecteer een pagina

Wat kost een scheiding gemiddeld

Wat kost een scheiding gemiddeld? Hoe vraag ik een subsidie aan? Dit zijn vragen die u zich vast stelt als u wilt overgaan tot een scheiding. Daarom heeft u de mogelijkheid om uw vragen te stellen op het forum van ScheidingsWinkel. Hier beantwoorden echte experts al uw vragen en leest u de vragen van lotgenoten.

Wat kost een scheiding gemiddeld?

Een scheiding met subsidie, dus voor de lagere inkomens en vermogens, kost vaak per persoon rond €400,-. Mogelijk is dat hoger als u niet in aanmerking komt voor subsidie via de Raad voor Rechtsbijstand. In dat geval loopt er vaak een uurtarief mee van tussen de €150,- tot €250,- per uur. Een procedure kan dan zomaar rond €3500,- gaan kosten. Sommige dienstverleners hanteren een vast totaalbedrag, zodat u daarmee het risico uitsluit dat het een zeer dure kwestie gaat worden. Naast de kosten van de mediator en de advocaat, zijn er de kosten van de rechtbank, dat je griffierecht noemt. Deze kosten liggen tussen €40,- en €180,-.

Krijg een antwoord op al uw vragen

Kunt u de kosten van de scheiding spreiden en wat moet u hiervoor doen? Moet ik partneralimentatie betalen? Dit zijn allemaal vragen waarover u waarschijnlijk nadenkt bij uw scheiding. Op het forum vindt u een antwoord op tal van vragen die lotgenoten stellen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een vraag in te dienen, die wordt beantwoord door ofwel juristen en mediators, of lotgenoten.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.