Selecteer een pagina

Financiele gevolgen scheiding

De emoties, maar ook zeker de financiële gevolgen spelen bij een scheiding een grote rol. De financiële gevolgen van een scheiding kunnen groot zijn, hoewel dit vaak niet iets is waar u meteen aan wilt denken in deze zware periode. Het is echter wel van groot belang voor uw verdere leven. Als u vragen heeft over de gevolgen, stelt u deze op het forum van ScheidingsWinkel, waar andere mensen die in deze situatie hebben gezeten, uw vragen kunnen beantwoorden.

Welke financiële gevolgen heeft een scheiding?

Allereerst kost een scheiding geld. Maar dat is niet het enige. Heeft u samen met uw partner kinderen? Dan dient u belangrijke afspraken te maken over het ouderschap en de kinderalimentatie. Een moeilijk onderwerp, maar toch dienen hier een aantal beslissingen over gemaakt te worden. Een ander geval is uw woning. Wat gebeurt er met uw huis en de gezamenlijke bezittingen?

Ontvang antwoord op uw vragen

Een scheiding brengt allerlei financiële gevolgen met zich mee. Zo kan uw inkomen na een scheiding flink lager worden, terwijl u de kosten van uw levensonderhoud en van eventuele kinderen zelf moet betalen. Heeft u vragen over de financiële gevolgen van een scheiding? Of wilt u reageren op andermans vraag? Stel uw vragen en deel uw ervaringen op ons forum en maak deze moeilijke periode iets draaglijker.

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.