Selecteer een pagina

Eigen woning

Voor veel mensen is het onduidelijk wat de mogelijkheden zijn wanneer zij een eigen huis hebben en gaan scheiden van hun partner. Wat zijn de mogelijkheden voor u? Of de eventuele alternatieven? Wij van ScheidingsWinkel geven u graag antwoord op deze vragen.

Echtscheiding en een eigen woning

Wanneer u besluit om te gaan scheiden, maar samen met uw partner een huis bezit, bent u in principe beide eigenaar van deze woning. Een scheiding zal dan ook fiscale gevolgen hebben voor u en uw partner. Toch zijn er voldoende opties om tot een geschikte oplossing te komen, zoals het verkopen van de woning. Ook kan een van jullie de woning betrekken of behoudt u beide het huis. Wordt dit dan alsnog verkocht? Dan deelt u de opbrengst. Uiteraard is het mogelijk om hier rekentools voor op te vragen om inzicht te krijgen in de opbrengst van uw eigen woning. Heeft u trouwens ook al gedacht aan de optie van scheiden van tafel en bed? Loopt uw scheiding niet heel gemakkelijk of heeft u nog vragen? Dan staan wij voor u klaar.

Ontvang persoonlijke adviezen en tips

Zou u graag meer te weten komen over uw scheiding en wat er met uw eigen woning gebeurt? Stel al uw vragen in ons forum en vindt snel de antwoorden. Wij hebben al een aantal antwoorden voor u klaar staan die wellicht handig zijn voor uw situatie. Wilt u graag antwoord op een vraag die specifiek gericht is op uw scheiding en wat u moet regelen? Stel deze dan anoniem in het forum en een jurist zal u hier antwoord op geven. Zo proberen wij de lastige periode die u doormaakt iets gemakkelijker te maken.

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen