Selecteer een pagina

Eigen bedrijf

Wanneer u in gemeenschap van goederen bent getrouwd en wilt scheiden, heeft u beide recht op de helft van de goederen en het geld. Wanneer u een eigen bedrijf bezit geldt dit ook hiervoor. Alle activa en passiva horen dan evenredig verdeeld te worden: ieder krijgt de helft. Het verdelen van uw eenmanszaak wanneer u gaat scheiden kan erg lastig zijn. Hoe laat u dit soepel verlopen?

Een eigen bedrijf en scheiden

Een scheiding is nooit gemakkelijk. Wilt u graag scheiden, maar durft u niet, omdat u een eigen bedrijf heeft? Als u wilt scheiden terwijl u een eigen bedrijf heeft, gaat dat waarschijnlijk gepaard met de nodige discussies over de afspraken die samen gemaakt moeten worden. De verdeling van uw eigen bedrijf en de zaken die hiervoor geregeld moeten worden vergen de nodige tijd en energie. De scheiding kan dan financieel en fiscaal ook erg ingewikkeld zijn. Maar hoe maakt u nu de juiste beslissingen? Hoe stelt u de waarde van het bedrijf vasten hoe zit het met het uitkopen van de ander? Het is mogelijk om hiervoor een mediator in te schakelen, maar hoeveel kost dat? Op al deze lastige vragen is er een antwoord dat wij van ScheidingsWinkel u graag geven. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan en bieden wij de hulp die u nodig heeft.

Stel de vragen die u heeft

Zit u met verschillende vragen over de verdeling van uw eigen bedrijf bij een scheiding? Of zou u graag tips willen ontvangen? Wanneer u uw vragen anoniem stelt op ons forum, ontvangt u antwoorden van ervaren juristen of andere personen die ervaring hebben met een soortgelijke situatie als de uwe. Zo beschikt u snel over de benodigde informatie.

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen