Selecteer een pagina

Wil scheiden maar durf niet

Wil je scheiden maar durf je niet? Dan is het belangrijk om in gesprek te gaan met je partner en een beslissing te nemen. Om deze stap te zetten is het goed om op voorhand al de nodige informatie op te zoeken. Daarbij heb je de mogelijkheid om jouw bezorgdheden te delen met lotgenoten op het forum van ScheidingsWinkel. Het is goed om tips en ervaringen te lezen van anderen.

Wil je scheiden, maar durf je niet? Ga in gesprek

Als het slecht gaat in jouw relatie wil je een gepaste oplossing vinden. Daarom is het belangrijk om samen een beslissing te nemen. Wil je daarom de beslissing nemen om te scheiden, maar durf je niet? Dan is de eerste stap om voldoende informatie te verzamelen. Nadien is het eenvoudiger om het gesprek aan te gaan en stappen te zetten in de scheidingsprocedure. Als je klaar bent voor de procedure, is het mogelijk een bemiddelaar in te schakelen om tot een duurzame oplossing te komen.

Verzamel alle informatie op het forum

Wil je scheiden, maar durf je niet? Dan vind je de nodige informatie om dit bespreekbaar te maken op ons forum. Hier vind je verschillende vragen van lotgenoten, die beantwoord worden door juristen en mediators, of door mensen die in een vergelijkbare situatie hebben gezeten, als die van jou. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf een vraag te stellen.

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.