Selecteer een pagina

Wat te regelen bij scheiding

Wat dient u te regelen bij een scheiding? Dit is een van de eerste vragen die u heeft als u besloten heeft om te gaan scheiden. Daarom is het goed om voldoende advies en informatie in te winnen voor u start aan de scheidingsprocedure. Bij het forum van ScheidingsWinkel heeft u de mogelijkheid om uw vragen over de verschillende stappen in de procedure te stellen.

Wat te regelen bij een scheiding?

De eerste stap bij een scheiding is het vinden van een goede bemiddelaar, of mediator. Dit kan ook een advocaat zijn. Deze legt u uit wat er allemaal moet gebeuren en helpt u bij het opstellen van een scheidingsconvenant. Deze convenant bevat alle afspraken die u maakt met uw ex-partner. Denk hierbij aan de alimentatie, de verdeling van goederen, schulden, woning en rekeningen. Vervolgens wordt deze convenant naar de rechtbank gebracht en wordt uw huwelijk ontbonden.

Wat doet een mediator?

Wat de mediator doet bij het scheiden, kunt u kort samenvatten als bemiddelen. Deze advocaat of jurist luistert naar de wensen van de beide partijen en zorgt ervoor dat alle beslissingen in samenspraak worden genomen. Zo komt u tot een duurzame oplossing en scheiden jullie op een aangename manier.

Stel al uw vragen over uw scheiding

Wat moet u regelen voor uw kinderen als u kiest voor een scheiding? Wat gebeurt er met jullie woning? Deze en andere vragen stelt u op ons forum. Hier krijgt u een duidelijk en concreet antwoord van ervaringsdeskundigen en juristen. Zo weet u altijd wat u te wachten staat als u de stap naar een scheiding zet. Ook kunt u hier in gesprek gaan met lotgenoten.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.