Selecteer een pagina

Wat is scheiden van tafel en bed

Wat is scheiden van tafel en bed? Hoe vraagt u een scheiding aan? Deze en andere vragen stelt u eenvoudig op het forum van ScheidingsWinkel. Hier delen anderen hun ervaringen en beantwoorden juristen uw vragen, zodat u weet wat u te wachten staat. Lees verder om meer te weten te komen over wat het verschil is tussen een scheiding en scheiden van tafel en bed.

Wat is scheiden van tafel en bed?

Dit is een aparte vorm van scheiden. Het huwelijk blijft bestaan, maar u gaat gescheiden wonen. Het komt er dus op neer dat de rechten en plichten van het huwelijk blijven bestaan. Dit betekent dus ook dat u niet aan een nieuw samenlevingscontract of huwelijk kunt beginnen. Ook voor een officiële scheiding van tafel en bed dient u naar de rechtbank te gaan.

Wanneer gaat u over tot een scheiding?

Wat is het verschil tussen scheiden van tafel en bed en een scheiding? Het grote verschil is dat bij een scheiding het huwelijk ook officieel beëindigd wordt. Dit is de meest gekozen vorm van scheiden als u het gevoel heeft dat uw relatie niet langer kan standhouden. Hierbij is het wel belangrijk dat u goed begeleid wordt. Dit kan bijvoorbeeld met tips en hulp van mensen die al zelf zijn gescheiden, via een bemiddelaar.

Stel vragen over de verschillende scheidingsvormen

Wat is scheiden van tafel en bed? Hoe stel ik huwelijkse voorwaarden op? Wanneer gaat u over tot een scheiding van tafel en bed? Dit zijn verschillende vragen die u kunt hebben als u nadenkt over een scheiding. Zoek naar ervaringen en verhalen van anderen op dit forum en ga in gesprek met lotgenoten. Bekijk hier ook een video over wat je eerst moet regelen als je gaat scheiden, of gaat scheiden van tafel en bed.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.