Selecteer een pagina

Wat doet een mediator bij scheiding

Wat doet een mediator bij een scheiding? Heeft u een advocaat nodig? Hoelang duurt het scheidingsproces? Dit zijn allemaal vragen die u heeft als u besloten heeft om te scheiden. Op het forum van ScheidingsWinkel stelt u uw vragen aan mensen die al gescheiden zijn, of aan juristen. Zo start u met de juiste kennis aan deze lastige procedure.

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Een mediator of bemiddelaar zorgt ervoor dat u in samenspraak de scheiding regelt. U krijgt dus een gemeenschappelijke advocaat die ook optreedt als mediator. Hierdoor liggen de kosten en de looptijd van uw scheiding lager. Samen zorgt u ervoor dat er een evenwichtig scheidingsconvenant op de tafel komt te liggen. Hiermee maakt u duidelijke afspraken over de verdeling van goederen, de alimentatie en de kinderen. Wat doet een mediator dus concreet bij een scheiding? Onderhandelen tussen u en uw ex-partner om tot een duurzame oplossing te komen, waarin u zich allebei kunt vinden.

Vind een antwoord op uw vragen

Wat doet u als een mediator bij een scheiding niet lijkt te werken? Dan bent u in de meeste gevallen genoodzaakt om allebei een eigen advocaat in te schakelen. Let wel op dat de procedure dan langer en duurder is. Heeft u nog vragen over uw scheiding? Dan stelt u uw vragen eenvoudig op ons forum. Zo krijgt u altijd een gepast antwoord op uw vragen.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.