Selecteer een pagina

Voordelen scheiden

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan scheiden. Vaak maakt u hiermee een einde aan de urenlange ruzies en krijgt u weer rust in uw leven. Daarbij is het wel belangrijk dat u in goede samenspraak aan dit proces start. Jullie zijn samen getrouwd en jullie gaan ook samen scheiden. Het forum op de ScheidingsWinkel helpt hierbij.

Praat met uw ex-partner over de voordelen van scheiden

De voordelen van scheiden ontdekt u meestal pas aan het einde van het proces. De scheidingsprocedure is vaak zwaar en emotioneel. Daarom is het belangrijk om te blijven praten met uw ex-partner, in samenspraak de beslissingen te nemen en compromissen te sluiten. Hierbij is het mogelijk om een bemiddelbaar in te schakelen en uw vragen te stellen aan een advocaat of jurist.

Voordelen van een snelle scheidingsprocedure

Uiteraard heeft u de mogelijkheid om een advocaat onder de arm te nemen als u gaat scheiden. Het nadeel hierbij is dat het proces dan al gauw twee jaar duurt als ieder een eigen advocaat inschakelt. Wanneer u ervoor kiest om in onderling overleg via dezelfde advocaat te scheiden met een bemiddelaar kunt u al scheiden in vier tot tien weken. Hierdoor bespaart u heel wat geld en kunt u sneller starten met het verwerkingsproces.

Stel uw vragen online

Wilt u meer weten over de voordelen en nadelen over scheiden? Heeft u vragen over het scheidingsproces? Dan stelt u al uw vragen eenvoudig op ons forum. Hier beantwoorden experts en lotgenoten uw vragen.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.