Selecteer een pagina

Vechtscheiding voorkomen

Een vechtscheiding voorkomen is belangrijk als u en uw partner hebben besloten om uit elkaar te gaan. Daarom is het goed om enerzijds op zoek te gaan naar professionele hulp en anderzijds met elkaar te blijven praten. Bij ScheidingsWinkel heeft u uitgebreid de kans om uw vragen te stellen.

Vechtscheiding voorkomen met goede afspraken

Wanneer u gaat scheiden, staat u voor een moeilijke periode. Het is  van belang dat u een vechtscheiding kunt voorkomen om de emotionele impact te beperken. Het zo snel mogelijk afronden van deze periode is dan ook wenselijk. Daarom is het goed om tijdens de procedure goed te blijven samenwerken met uw ex-partner. Hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van mediation door externe experts. Door deze procedure is de looptijd van de scheiding korter en u kunt zo snel mogelijk met het verwerkingsproces starten.

Ontvang een gepast advies

Een vechtscheiding voorkomen doet u door te blijven luisteren naar elkaar en begrip op te brengen voor elkaar. Mediation kan hierbij helpen. Daarnaast is het belangrijk dat u altijd een correct antwoord krijgt op uw vragen, zodat u weet welke rechten en plichten u heeft. Op ons forum heeft u de kans om uw vragen en ervaringen te delen met anderen op het formum. Ook kunt u hier terecht voor emotionele steun van lotgenoten.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.