Selecteer een pagina

Procedure scheiding

Heeft u vragen over de procedure van een scheiding? Dan is het belangrijk dat deze vragen zo snel mogelijk worden beantwoord. Op het forum van ScheidingsWinkel kunt u uw vragen stellen aan experts en krijgt u gepast antwoord voor uw situatie.

Hoelang duurt de procedure van een scheiding?

De procedure voor een scheiding varieert zeer sterk in de praktijk. Spoedprocedures kunnen binnen een paar weken verlopen, zelfs als dat via de rechtbank verloopt. Als er echter twee advocaten worden ingezet en de procedure verloopt op tegenspraak, dan duurt het vaak een aantal jaren. Er is dan geen bovengrens aan de doorlooptijd en de kosten. Van belang is dat het zoveel mogelijk verloopt via dezelfde advocaat en mediator. Dan blijft u in gesprek met elkaar en houdt u daarmee grip op de kosten en de doorlooptijd.

Versneld scheiden is mogelijk

Het is mogelijk om de procedure van een scheiding te versnellen. Hierbij moet u wel kunnen objectief en met bewijzen aantonen aan de rechtbank, waarom deze zaak sneller behandeld dient te worden. Wanneer u overgaat tot deze procedure is het mogelijk om uw scheiding af te ronden in twee weken. Overigens is de winst gering. In de praktijk spreekt de rechter de scheiding meestal binnen drie tot vier weken uit, als het gaat om een gemeenschappelijke aanvraag.

Beschik over de nodige informatie

Heeft u nog vragen over de procedure van een scheiding? Dan is het belangrijk dat u snel over de nodige informatie beschikt. Stel daarom uw vragen op ons forum en ontvang een uitgebreid antwoord van een specialist of lotgenoten.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.