Ik wil scheiden maar mijn vrouw niet

Ik wil scheiden maar mijn vrouw niet. Herkent u zich in deze situatie? Dan bevindt u zich in een moeilijke periode, waarin emoties mogelijk de overhand hebben. In deze situatie heeft u de mogelijkheid om een eenzijdig scheiding aan te vragen. U dient met de hulp van een advocaat een verzoek tot scheiding in bij de rechtbank. Op het forum van ScheidingsWinkel ontvangt u meer informatie over deze lastige situatie.

Wat gebeurt er als ik wil scheiden maar mijn vrouw niet?

Eenzijdig scheiden is een optie als u wilt scheiden maar uw partner niet. Ook is dit een optie wanneer het u niet lukt om samen met uw partner afspraken te maken. De persoon die wil scheiden vraagt dan een eenzijdige scheiding aan met behulp van een advocaat. Ook de andere partner dient een advocaat te hebben, om te kunnen reageren op het verzoek van de partner die wenst te scheiden. De advocaat zal het verweerschrift indienen bij de rechtbank.

Stel al uw vragen op het forum

Wat kan ik doen als ik wil scheiden maar mijn vrouw niet? Als u persoonlijke vragen heeft, kunt u deze stellen op het forum, waar experts en andere personen op reageren. Ook geeft dit forum u de mogelijkheid om ervaringen van anderen te lezen en te reageren op hun vragen. Dit kan u helpen om uit deze lastige situatie te komen.


Interessante pagina's

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen

Zelfverzekerde mevrouw

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.