Selecteer een pagina

Ik wil niet scheiden

Mijn partner wil scheiden, maar ik wil niet scheiden. Een lastige situatie speelt zich dan af. U komt in een emotionele rollercoaster terecht waar u mogelijk niet goed weet wat u moet doen. Het is echter van groot belang dat u en uw partner tot een gezamenlijke oplossing komen, hoe moeilijk dat soms ook is. Het forum van ScheidingsWinkel kan u daarbij helpen. Op dit forum stelt u uw persoonlijke vragen en ontvangt u adviezen van anderen die mogelijk in dezelfde moeilijke situatie zaten.

Ik wil niet scheiden, wat nu?

Heeft uw partner u laten weten dat hij of zij wil scheiden? Dan komen er allerlei vragen op u af. Denk bijvoorbeeld aan uw woning. Maar ook wie krijgt de kinderen? Kan ik de scheiding tegenhouden? Hoelang ik partner- en kinderalimentatie krijgen? Of dien ik zelf alimentatie te betalen aan mijn partner? Het is belangrijk dat u en uw partner tot een oplossing komen en samen beslissingen nemen.

Ontvang adviezen van anderen

Wat gebeurt er als ik niet wil scheiden, maar mijn partner wel? In deze moeilijke situatie werkt het wellicht verlichtend wanneer u ervaringen van anderen kunt lezen die in dezelfde situatie hebben gezeten. Ook kunt u een vraag stellen over uw persoonlijke situatie waar anderen en experts op reageren. Ga een interactie aan en ontvang adviezen over wat u het beste kunt doen. Dit maakt deze situatie wellicht wat draaglijker. 

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.