Selecteer een pagina

Hoe vraag ik een scheiding aan

Hoe vraag ik een scheiding aan? Dit is een vraag die u uzelf stelt wanneer u en uw partner de moeilijke keuze hebben gemaakt om uit elkaar te gaan. Hoewel de emoties een grote rol spelen in de periode rondom een scheiding, dient u toch samen met uw partner een aantal afspraken te maken. Meer informatie over hoe het proces verloopt en over het aanvragen van een scheiding ontvangt u op het forum van ScheidingsWinkel.

Hoe vraag ik een scheiding aan?

Als u een scheiding wilt aanvragen, vraagt u zich af hoe dit dient te gaan. Een scheiding aanvragen via de Echtscheidingswinkel doet u in drie stappen. Allereerst dient u een aanvraag in en ontvangt u een e-mail met een infopakket. Hierin wordt uitgelegd hoe de scheiding verloopt en wat de kosten zijn voor het aanvragen van een scheiding. Vervolgens zendt u het formulier terug en is uw scheiding in behandeling. De verdere procedure verloopt zoals u dat graag wilt.

Wat kost een scheiding?

Wanneer u gaat scheiden, stelt u zich niet alleen de volgende vraag: hoe vraag ik een scheiding aan? Bij het aanvragen van een scheiding, vraagt u zich waarschijnlijk ook af hoe hoog de kosten zijn. Bij een scheiding via de Echtscheidingswinkel geldt een diverse kantoren een vaste totaalprijs, zodat u vooraf weet wat u dient te betalen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een doorlopend uurtarief.

Ontvang meer informatie

Wilt u ook antwoord ontvangen van experts en andere personen die mogelijk in dezelfde situatie hebben gezeten op uw vraag: hoe vraag ik een scheiding aan? Plaats dan uw vraag op het forum en ga een interactie aan. Op dit forum ontvangt u meer informatie over hoe u een scheiding kunt aanvragen. Bekijk hier ook een video over wat er gedaan moet worden om te gaan scheiden.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.