Selecteer een pagina

Hoe regel je een scheiding

Als u en uw partner besloten hebben om te gaan scheiden, stelt u waarschijnlijk de volgende vraag: hoe regel je een scheiding? De periode rond een scheiding is een zware periode voor u en uw partner. Hoewel de emoties een grote rol spelen, dienen u en uw partner bepaalde afspraken te maken over hoe het verder gaat na de scheiding. Wilt u antwoorden ontvangen op de vraag: hoe regel je een scheiding? Stel dan jouw vragen op het forum van ScheidingsWinkel.

Hoe regel je een scheiding?

Als u en uw partner de moeilijke beslissing hebben gemaakt om uit elkaar te gaan, wilt u beiden weten hoe je een scheiding dient te regelen. Een scheiding vraag je via de Echtscheidingswinkel aan in drie stappen. Je ontvang eerst een infopakket, waarin precies wordt uitgelegd hoe het verloopt en wat de kosten zijn. Vervolgens zendt u het formulier terug waarna de scheiding in behandeling is. De verdere procedure verloopt zoals u dat zelf wenst.

De kosten van een scheiding

Bij het regelen van een scheiding, is het goed om te weten hoe hoog de kosten van een scheiding zijn. Er geldt meestal een vast tarief, zodat u vooraf weet wat de kosten zijn. Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over een doorlopend uurtarief. U heeft dan altijd zicht op de totale kosten.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Hoe regelt u een scheiding? Dat is een van de eerste vragen die bij jou en jouw partner opkomt wanneer jullie de moeilijke beslissing hebben genomen om uit elkaar te gaan. Stel uw vragen over het regelen van een scheiding op het forum en ontvang antwoorden van experts en van andere personen hoe zij met deze situatie omgingen. Bekijk hier ook een video over wat er gedaan moet worden om te gaan scheiden.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.