Selecteer een pagina

Eenzijdig scheiding aanvragen

Een eenzijdige scheiding aanvragen verloopt volgens een andere procedure dan een gemeenschappelijke scheiding. Zonder de medewerking van uw partner kunt u een eenzijdige scheiding aanvragen. Met de hulp van een advocaat kunt u een verzoek tot scheiding indienen bij de rechtbank. Ontvang op het forum van ScheidingsWinkel meer informatie over dit onderwerp.

Eenzijdig scheiding aanvragen: hoe gaat dat?

Wilt u scheiden van uw partner maar is uw partner het hier niet mee eens? Of is het andersom het geval en wil uw partner van u scheiden? Een moeilijke situatie speelt zich dan af. Eenzijdig scheiden doet u als het niet lukt om samen afspraken te maken of als uw partner niet wil scheiden. Een partner die wil scheiden kan een eenzijdige scheiding aanvragen. Beide partners dienen dan een advocaat te hebben, dus ook de partner die niet de wens heeft om te scheiden. Een advocaat is noodzakelijk om te reageren op het verzoek van de partner.

Ontvang meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de procedure rondom het aanvragen van een scheiding? Heeft u specifieke vragen? Plaats die dan op het forum, waarop experts en andere mensen kunnen reageren. Vervolgens kunt u met hen de interactie aangaan. Stel ook vragen over uw persoonlijke situatie als u dat wenst. Bekijk hier ook een video over wat er gedaan moet worden om te gaan scheiden.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.