Selecteer een pagina

Achternaam wijzigen na scheiding

Wilt u uw achternaam wijzigen na scheiding en uw meisjesnaam weer aannemen? Het wijzigen van de naam kan geregeld worden bij de gemeente. Of wilt u de achternaam van uw kind wijzigen na scheiding? In de meeste gevallen dragen de kinderen de achternaam van hun vader. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Dan stelt u deze op het forum van ScheidingsWinkel.

Achternaam van uw kind wijzigen na een scheiding

Na een scheiding is het vaak het geval dat de kinderen worden toevertrouwd aan de moeder, omdat zij vaak de meeste uren voor de kinderen zorgen. Het gevolg hiervan is dat de moeder soms haar achternaam aan de kinderen wil geven. Een nieuwe achternaam aanvragen kan op twee manieren: via het ministerie van justitie of de rechter. Naamswijziging van kinderen jonger dan 12 jaar wordt in principe afgewezen en bij kinderen boven de 12 jaar is de mening van het kind erg belangrijk.

Heeft u nog vragen?

Wilt u uw eigen achternaam of de naam van uw kind wijzigen na scheiding? Maar wilt u naar aanleiding van bovenstaande informatie weten hoe dit in uw persoonlijke situatie gaat? Plaats dan uw vraag op dit forum, waarna experts en andere lezers reageren op uw vraag met meer informatie of met hun persoonlijke verhalen.

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.