Selecteer een pagina

Inventarisatielijst inboedel scheiding

Wanneer u en uw partner besloten hebben om uit elkaar te gaan, dient u een inventarisatielijst van uw inboedel op te stellen voor de scheiding. Hoe gaat u de gezamenlijke inboedel verdelen? Inboedel zijn alle spullen in en rond het huis die van jullie samen zijn. De inboedel verdelen is een lastige klus die ook emoties oproept. Op het forum van Scheidingswinkel ontvangt u meer informatie over het verdelen van de spullen na de scheiding met een inboedellijst.

Hoe stelt u een inventarisatielijst van uw inboedel op na een scheiding?

Bij een scheiding dient u een aantal zaken te regelen, zo ook het opstellen van een inboedellijst.  U kunt het beste starten door een inventarisatielijst op te stellen en de inboedel erop te zetten, welke verdeeld gaat worden na de scheiding. Vervolgens bepalen beide partners voor zich welke spullen zij graag willen hebben, waar u vervolgens over gaat onderhandelen. Na de verdeling, dient u te moeten nadenken over de waarde van de inboedel. Het bedrag wat beide partners krijgen, dient ongeveer even hoog te zijn.

Wat komt op de inboedellijst na een scheiding?

Niet alle inboedel komt op de inventarisatielijst na de scheiding. Denk aan de zaken die vast aan de woning verbonden zijn, zoals inbouwspots en centrale verwarming. Wat wel op de lijst komt zijn alle spullen in het huis die tot de inrichting van de woning behoren. Denk bijvoorbeeld aan een los fornuis, bedden, kasten en tv.

Ontvang antwoorden op uw vragen op het forum

Wilt u meer informatie ontvangen? Bijvoorbeeld over het opstellen van een inboedellijst na een scheiding? Stel dan uw vragen op het forum, waar u snel een antwoord ontvangt. Bekijk ook de video over de inboedelverdeling.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.