Selecteer een pagina

Inboedel verdelen na scheiding

Wanneer u en uw partner besluiten om te gaan scheiden, komen er een hoop vragen op u af bijvoorbeeld hoe u de inboedel gaat verdelen na de scheiding. Onder inboedel worden alle spullen in het huis verstaan die tot de inrichting van de woning behoren, zoals een los fornuis, tv, kasten en bedden. Maar de vast aan de woning verbonden zaken zijn de niet te verdelen inboedel, zoals inbouwspot en centrale verwarming. Vraagt u zich af hoe u de inboedel dient te verdelen na een scheiding? Stel dan uw vragen op het forum van ScheidingsWinkel.

Hoe gaat u de inboedel verdelen na een scheiding?

Wanneer een van beiden de woning verlaat, is het praktisch dat de meeste spullen in de woning achterblijven. Deze spullen hoeven dan niet naar de nieuwe woning verhuisd te worden. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine en afwasmachine. Met name de persoonlijke inboedel dient verdeeld te worden, wat voor een redelijke korte inboedellijst zorgt. Wanneer beiden de woning verlaten wordt de lijst langer en dienen u en uw partner het over meerdere dingen eens te worden. Denk bij het maken van de lijst vooral aan praktische keuzes.

Ontvang meer informatie over dit onderwerp

Wilt u meer informatie ontvangen over hoe u de inboedel kunt verdelen na een scheiding? En heeft u specifieke vragen? Stel deze dan op het forum en ontvang antwoorden van experts en van anderen die de situatie herkennen. Ook geeft het forum u de mogelijkheid om interactie aan te gaan en op andermans vragen te reageren. Bekijk hier ook een video over het verdelen van inboedel bij een scheiding.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.