Selecteer een pagina

Kinderalimentatie tot wanneer

Ontvangt u kinderalimentatie of dient u deze te betalen en vraagt u zich af tot wanneer dit het geval is? Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, heeft de scheidende partner die de verzorging van het kind op zich neemt, recht op kinderalimentatie. Kinderalimentatie duurt tot het kind 21 jaar is geworden. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op het forum van ScheidingsWinkel.

Kinderalimentatie, tot wanneer ontvang of betaal ik dat?

Tot wanneer dient de niet-verzorgende ouder kinderalimentatie te betalen aan de verzorgende ouder? Dat is het geval tot het kind 18 jaar oud is. Voor kinderen van 18, 19 en 20 jaar geldt een “voortgezette onderhoudsplicht”. Bij deze leeftijden betaalt de niet-verzorgende ouder rechtstreeks aan het kind. De alimentatieplicht houdt aan tot het kind financieel zelfstandig is of 21 jaar oud wordt. De ouders blijven soms ook na het 21e jaar onderhoudsplichtig wanneer het kind bijvoorbeeld studeert of een geestelijke of lichamelijke handicap heeft.

Ontvang meer informatie over dit onderwerp

Wilt u precies weten tot wanneer u kinderalimentatie ontvangt of betaalt in uw persoonlijke situatie? Stel dan al uw vragen op het forum. Ook kunt u zelf reageren op andermans vragen en met hen een interactie aangaan. Zo komt u meer te weten over kinderalimentatie en allerlei andere gevolgen die een scheiding met zich meebrengt. Bekijk hier ook een video over hoe lang kinder- en partneralimentatie moet worden betaald.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.