Selecteer een pagina

Hoeveel alimentatie kan ik krijgen

Stelt u zichzelf de volgende vraag: hoeveel alimentatie kan ik krijgen? Wilt u dan meer informatie ontvangen over hoeveel partneralimentatie of kinderalimentatie u kunt ontvangen? Partneralimentatie is de verplichting om na het huwelijk financieel voor elkaar te zorgen. Bij kinderalimentatie ontvangt de scheidende ouder die de verzorging van de kinderen op zich neemt, een maandelijks bedrag. Wilt u antwoord krijgen op de vraag: hoeveel alimentatie kan ik krijgen? Stel deze dan op het forum van ScheidingsWinkel.

Hoeveel alimentatie kan ik krijgen?

Welk bedrag aan alimentatie u kunt ontvangen, hangt af van de financiële gegevens van u en uw partner. Zo is partneralimentatie verplicht wanneer een van de partners onvoldoende inkomsten heeft en deze niet zelf kan verwerven en wanneer de andere partner in staat is de bijdrage te betalen. Als u samen kinderen heeft, ontvangt u een maandelijks bedrag van uw ex-partner wanneer u de zorg van de kinderen op u neemt. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van het netto gezinsinkomen, de leeftijd van de kinderen en het aantal kinderen.

Ontvang informatie over uw persoonlijke situatie

Zit u nog met de volgende vraag: Hoeveel alimentatie kan ik krijgen? Wanneer u deze stelt op ons forum, ontvangt u antwoorden van experts of andere personen die de situatie herkennen. Ook kunt u reageren op vragen van iemand anders en een interactie met hen aangaan. Bekijk hier ook een video over het wijzigen van alimentatie.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.