Selecteer een pagina

Hoe werkt alimentatie

Hoe werkt alimentatie? Dit is een veel gestelde vraag in de periode rondom een scheiding. Als u en uw partner besloten hebben om te gaan scheiden, gaat u door een zware periode waarin emoties een grote rol spelen. Hoewel u er niet altijd aan wilt denken, dient u toch afspraken te maken met uw partner over hoe nu verder. Stel uw vragen over deze moeilijke periode op het forum van ScheidingsWinkel en ontvang meer informatie over hoe bijvoorbeeld alimentatie werkt.

Hoe werkt alimentatie? Partneralimentatie en kinderalimentatie

Bij alimentatie kunt u denken aan partneralimentatie en aan kinderalimentatie. Na het beëindigen van de relatie start een onderhoudsplicht ten aanzien van de minder verdienende partner. Deze plicht kan maximaal 12 jaar aanhouden. Wanneer u samen kinderen heeft, speelt kinderalimentatie een rol. De scheidende partner die de verzorging van de kinderen op zich neemt, heeft recht op kinderalimentatie. Deze vorm van alimentatie loopt door tot het kind 21 jaar is geworden. In bijzondere gevallen kan de alimentatie zelfs langer duren, bijvoorbeeld als het kind niet eigen inkomsten heeft vanwege studie of handicap.

Ontvang meer informatie op het forum

Heeft u specifieke vragen over hoe alimentatie nu precies werkt? Of wilt u meer informatie ontvangen over dit onderwerp? Stel dan uw vragen op het forum en ontvang antwoorden. Ook kunt u op dit forum een interactie aangaan en reageren op andermans vragen. Bekijk hier ook de video over opties om de hoogte van de alimentatie te bepalen.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.