Selecteer een pagina

Hoe lang alimentatie betalen voor ex

Vraagt u zich na een scheiding af hoe lang u alimentatie moet betalen aan uw ex? De verplichting van het huwelijk houdt niet op na de scheiding wat betreft de plicht om financieel voor elkaar te zorgen. Partneralimentatie is een financiële uitkering in de kosten van levensonderhoud na een scheiding. Vraagt u zich af hoe lang u alimentatie dient te betalen voor uw ex? Stel dan uw persoonlijke vraag op ScheidingsWinkel.

Hoe lang dien ik alimentatie te betalen voor mijn ex?

De maximale duur van partneralimentatie is 12 jaar. De partneralimentatie stopt na 12 jaar als u samen kinderen heeft. Ook stopt partneralimentatie na 12 jaar als er geen kinderen zijn en het huwelijk langer heeft geduurd dan 5 jaar. Als het huwelijk korter was dan 5 jaar en u geen kinderen heeft, dan is de duur net zo lang als het huwelijk. U kunt hiervan afwijken in overleg met uw partner. Partneralimentatie stopt definitief wanneer de ontvanger hertrouwt, samenwoont zoals is bedoeld in artikel 1:160 BW of een geregistreerd partnerschap aangaat.

Ontvang antwoord op uw vragen

Wilt u weten hoe lang u alimentatie dient te betalen voor uw ex? Stel dan uw persoonlijke vragen op het forum en ontvang antwoorden van experts en van mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten. Deel uw ervaringen en ga een interactie aan over dit onderwerp.

 

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.