Selecteer een pagina

Alimentatie scheiding

Vragen over alimentatie komen vaak voor bij een scheiding. Heb ik recht op alimentatie? Hoeveel en hoelang ontvang ik alimentatie? Of hoeveel alimentatie dien ik te betalen? Kan ik kinderalimentatie verhogen en partneralimentatie verlagen? Stuk voor stuk vragen die een scheiding met zich meebrengt. Stel ze op het forum van ScheidingsWinkel en ontvang meer informatie.

Ontvang antwoord op uw vragen over alimentatie na een scheiding

Na een scheiding gaat u door een vervelende periode. Vragen die toch relatief snel beantwoord dienen te worden, gaan bijvoorbeeld over alimentatie na een scheiding. Denk bijvoorbeeld aan kinderalimentatie, waarbij u zich afvraagt wat uw rechten en plichten zijn met betrekking tot de kosten van de kinderen. De niet-verzorgende ouder is verplicht bij te dragen in het levensonderhoud van zijn of haar kinderen en een maandelijks bedrag te betalen. Maar denk ook aan partneralimentatie. Na een scheiding houden de verplichtingen van het huwelijk niet op wat betreft het financieel voor elkaar zorgen.

Stel uw vragen op het forum

Het is begrijpelijk dat de moeilijke periode na een scheiding allerlei vragen oproept over onder andere de alimentatie. Stel uw vragen over uw persoonlijke situatie daarom op het forum. Ontvang meer informatie van experts of van andere personen die uw situatie herkennen. Zo krijgt u antwoord op uw (persoonlijke) vragen. Bekijk hier ook een video over de vuistregels die gelden voor het berekenen van alimentatie.

Interessante pagina’s

Is dit niet wat u zoekt?

Stel dan uw vraag op het forum of anoniem aan een adviseur!

Persoonlijk antwoord
Gecertificeerde professionals
Veel gerelateerde vragen
Vrouw voor vragen

Video tip!

Bekijk de korte YouTube filmpjes over de verschillende onderwerpen

Wij beantwoorden jaarlijks rond 8000 vragen over scheiden en alles wat met een scheiding te maken heeft, zoals afspraken over een ouderschapsplan, verdelen van schulden en afspraken over de alimentatie. Van een aantal meest gestelde vragen, tref je hier de antwoorden aan.